Att vänta barn

Att vänta barn är en omtumlande men underbar resa för de flesta. Ens kropp genomgår stora förändringar, för att inte tala om hormonerna som åker berg och dalbana under de där långa nio månaderna. Innan man har kommit till den där dagen när man får veta att man ska ha barn, kan man få kämpa ett tag för att bli gravid, men man kan också bli gravid direkt efter mens. När man fått det positiva beskedet ska man ta hand om det lilla fostret i magen. Man ska tänka på vad man äter och dricker och gärna motionera lite. Lyssna på din kropp och gör det som känns bra för dig.

422441141_4a950fa3ff_bDet kostar att ha barn

Innan man skaffar barn är det bra att man har tänkt till lite innan. Det kan vara enkelt att bli med barn, men det gäller också att tänka på vad det innebär att ha ett barn. Man har ett stort ansvar för barnet ända tills det är 18 år och anses vara vuxet, men att vara förälder slutar inte där. Nej, har man blivit mamma eller pappa så är man det hela livet. Det första man kan tänka på är om man är mogen att ha ett barn. Hur ser ens liv ut? Har man jobb så man kan betala för den lilla bebisen? En viktig sak att köpa är en bra barnvagn. Den ska hålla i några år och kanske till kommande barn i framtiden. För att ha få pengar till en barnvagn kan man ta ett snabblån direkt. Då slipper man skriva på en massa papper hos en bank. Allt sker via nätet. Det är enkelt och det går snabbt.

Ensam är inte alltid stark

För många handlar livet om att man ska träffa den rätta och bilda familj. Det är något man har ”lärt” sig sedan man själv växte upp. Men man ska veta att det inte är någon dans på rosor att ha barn. Det kostar pengar att ha barn, så det kan vara bra att man jobbar både innan och under graviditeten för då får man en bra föräldrapenning när man sedan ska vara föräldraledig. När nio månader har gått och man äntligen har sitt barn i sin famn, är det många som börjar gå i föräldragrupp på mödravårdscentralen. I en sådan umgås man med andra nyblivna föräldrar och tar del av varandras erfarenheter och får tips och råd från en sjuksköterska på mödravårdscentralen. Det är viktigt att ha nära och kära som man kan få hjälp av och umgås med när man blivit förälder. Man ska aldrig vara rädd för att be om hjälp. Bebisar och småbarn kräver mycket och ibland klarar man det inte ensam.

 

 
 

About the author

More posts by