Ekologiska barnsaker

Alla kan nog skriva under på att våra barn är det viktigaste som finns. Marknaden för produkter för barn har de senaste åren ökat explosionsartat, det gäller såväl kläder som leksaker och mat. En glädjande förbättring är att allt fler tillverkare satsar på produkter som är ekologiska. Ekologiska varor är viktigt för alla, men särskilt viktiga för barnen eftersom de innehåller mindre miljögifter. Ekologiska grönsaker har visat sig vara mer näringsrika än andra. Ekokläder innehåller betydligt mindre spår av miljögifter för bomull är ett av de mest besprutade växtmaterialen. Kraven från konsumenterna blir allt hårdare på giftfria varor.

Extra viktigt med hög kvalité på barnsaker

Visste du att för att producera ett kilo bomull på normalt vis används upp till sju kilo kemikalier? Därför är det inte konstigt att barnsaker innehöll giftiga ämnen vid nyligen utförda undersökningar. Spåren från kemikalierna finns kvar, även om lite försvinner, efter första tvätten. Kemikalier är inte bara dåligt för miljön utan även för oss människor eftersom det bland annat kan ge hormonrubbningar. Därför är det bra att tänka kvalité istället för kvantitet. Ekologiska barnsaker är lite dyrare i pris men då håller det ofta längre och du kan ta med det på ”bytardagar” och liknande när plagget eller leksaken inte längre används.

Fynda på nätet

Som tur är finns det knep att ta till för att fynda ekologiska kläder och leksaker till ditt barn. köp det du behöver med rabattkoder på nätet. Du kan till och med hitta billiga blöjor och maträtter med hjälp av koderna. För dem som bor på mindre orter kan det vara svårt att ta del av ett stort ekologiskt utbud i de lokala affärerna men på internet finns allt. På många sidor står dessutom produktanvisningar väl synligt så det är lätt att se om en vara är ekologisk eller inte. Många stora kedjor har särskilda ekologiska kollektioner för att möta den allt större efterfrågan.

 
 

About the author

More posts by