Lyckan och glädjen att två snart ska bli tre är något alldeles speciellt. Självklart är känslan lika speciell när man får sitt andra eller sjunde barn. Detta kan vara något som man länge väntat på eller som man inte riktigt trodde skulle hända nu. Hur som helst så är det ett mirakel att vänta barn. Något som man vill dela med sig av. Dela glädjen med andra och varför inte då anordna en fest. Kanske fixar du en egen eller så tänker du överraska någon med en baby shower, läs gärna mer här om en baby shower, där fokus ligger på att skämma bort den blivande modern, ha roligt och ge presenter till bebisen. På en baby shower leker man lekar, har roligt och myser. Det behöver inte vara en prestigefylld fest utan en enkel och trevlig tillställning för alla.

En baby shower är ett relativt nytt fenomen i Sverige, men ack så uppskattat och framför allt ett bra sätt att utöka sina saker till babyn. Man kan önska sig ett babynest, eller kläder till babyn för att inte vara tvungen att inhandla allt själv. Eller kanske helt enkelt öppna ett sparande eller en fond som ger barnet de bästa förutsättningarna när hen blir äldre. Det är en vacker gest att bjuda in människor innan nedkomsten, eftersom när babyn har kommit kan det vara viktigt att knyta an till varandra och anpassa sig som familj till det lilla knytet som kommer att uppta all en tid. Det är oftast inte gåvorna i sig som är de viktigaste utan faktiskt att ses med alla nära och kära. En härlig bonus är dock om man kan få ett bidrag eller två för att ge barnet det där lilla extra när hen kommer ut.

Kanske tror du att du måste veta könet på barnet för att kunna ordna en spektakulär fest men det går lika bra att hålla på spänningen och köra ett könsneutralt tema. Eller så vill du meddela könet på barnet på festen och då passar det ju jättebra att kanske ha en tårta bakad, eller varför inte en blöjtårta, som innehåller en överraskning som talar om för gästerna om det är en flicka eller pojke. Välj utseende efter en baby, eller pryd tårtan med babysaker. Vad du än väljer kommer den att passa in på festen. Men glöm inte tårtan, när det inte finns någon baby att kela eller lukta på är tårtan det allra viktigaste på festen. Tårtan kommer också att vara ett hett samtalsämne på andra fester eller som inspiration till födelsedagstårtor.

Så se till att fira ordentligt innan bebisen kommer, njut av att umgås med släkt och vänner. Snart kommer det något annat som upptar och förgyller er tid.