Köp rätt barnvagn

Barnvagnen är en grundbult i varje familj med småbarn. För föräldrar är det ett måste för att promenaderna ska bli behagliga utan jobbiga pauser eller skrik. För barnen handlar det om komfort vilket påverkar sömnen. En barnvagn av hög kvalitet kan vara skillnaden mellan en sömnlös dag och en skön eftermiddagslur. Därför är det mycket på spel när du som förälder ska välja barnvagn. Ändå gör alla inte den grundläggande researchen som krävs för att försäkra sig om att vagnen håller måttet. Här är några frågor som du alltid bör ställa innan du investerar i en ny barnvagn.

Passar barnvagnen mitt område?
Barnvagnar är sällan designade för att följa med på äventyr i skogen. Samtidigt finns det områden som är mindre åtkomliga än andra. Om du bor i en region med ett kallt klimat eller om det saknas nyasfalterade vägar hos dig är valet av barnvagn desto viktigare. Du kan bland annat välja tjocklek på däcken, stabilitet i den bärande konstruktionen samt storlek på själva vagnen. Alla dessa faktorer påverkar dig på din promenad, så det bästa är att välja en barnvagn som passar dina individuella förutsättningar.

Mother with her baby in a stroller spending time together at the park,making faces

Finns det säkerhetsanordningar?
Mardrömmen som alla föräldrar har är att det ska hända barnet något. Att välja en barnvagn som uppfyller kraven på säkerhet är därför en sund inställning. En vagn med inbyggd handbroms ser till att du kan ställa barnvagnen på en lätt lutande plats utan att oroa dig för att den ska rulla iväg. En barnvagn bör även vara barnsäker i bemärkelsen att det inte finns några farliga konstruktioner eller vassa bitar som barnet kan skada sig på.

Passar barnvagnen mitt/mina barn?
Det är nyckelfrågan som många föräldrar ställer sig. Eftersom barn växer upp snabbt är det inte alltid så att barnvagnen kan användas ända tills den blir utsliten. Lyckligtvis kan barnvagnar ärvas vidare – så om det finns en lillebror eller lillasyster i familjen kan den fortsätta att komma till nytta. Om du vill försäkra dig om att vagnen ändå hinner bli använd är det klokaste att köpa en vagn att växa i. Samtidigt gäller det att inte köpa en alltför stor vagn eftersom det riskerar att skapa otrygghet för barnet. Om du räknar med att ha vagnen under många år så är det värt att satsa på en dyrare vagn. Du brukar kunna välja på att köpa den genom ett fakturaköp, kortbetalning eller självklart kontant.

 
 

About the author

More posts by