Att ha barn är både roligt, utmanande och ett stort ansvar. Även om man vill vara den där coola föräldern som bara leker och finns som stöd för sina barn så handlar det väldigt mycket även om att man måste lära barnen hur världen fungerar. Självklart kommer mycket utav lärdomarna även i skolan, men hemmet är minst lika viktigt. När barnen är små gör de väldigt ofta det som föräldrarna gör, inte det som föräldrarna säger att de ska göra. Det är bland annat därför som det är så viktigt att man hela tiden tänker på att barnen är som små svampar som suger åt sig all information som finns runtomkring dem. Om man vill se till att de istället suger upp information som kan vara nyttig för dem, så kommer det i följande inlägg några tips på saker som man kan göra.

Surfplattor och smartphones

Frågan är om man ska eller inte ska ge sina barn den senaste tekniken. Och vi säger att man ska göra det. Om man är rädd för att de ska ha sönder saker när de leker och lär sig med dessa så finns det sajter på nätet där man kan köpa billiga och bra teknikdelar som man sedan ersätter de gamla med. Man kan även försäkra sina saker om man känner att det skulle göra att man känner sig lite lugnare. Faktum är att många skolor och institutioner använder sig idag av digitala lösningar för att underlätta inlärning för barn. Att ge sitt barn en surfplatta eller smartphone kan faktiskt hjälpa dem att hänga med i utvecklingen och kanske snabbare kan lära sig sådant som är svårt i skolan. Det finns idag många appar som hjälper barnen att lära sig de allra vanligaste sakerna i skolan. Sedan finns det de som fokuserar mer på läxhjälp till exempel. Det som är bra med dessa är att man kan välja och vraka.

Om att läsa böcker

Att tidigt få sina barn att förstå tjusningen med att läsa är ingen dålig idé. Förutom att det är ett sätt att lära sig mer på så kan det även hjälpa dem att underhålla sig själva. Det är ju inte alltid som en kompis finns tillgänglig för att leka, och ibland är föräldrarna också lite för trötta för att lägga sig ner på alla fyra och börja bygga saker. Idag finns det även appar som gör det möjligt för barnen att läsa hur många böcker som helst. Om de vill så kan de även ladda ner ljudböcker, vilket kan vara lugnande i en stressig vardag. Samtidigt som de läser och lyssnar så lär de sig det som skrivs samt hur man läser och skriver.